Within Temptation

23. prosince 2006 v 18:59 | Draculasharp |  Hudba
Holandská kapela, která vznikla roku 1996 po taktovkou Roberta Westerholta a jeho přítelkyně Sharon den Adel. Kapela prodělala mnoho změn v osazenstvu a nyní hraje ve složení:
Sharon den Adel: Vokály
Robert Westerholt: Kytara
Ruud Jolie: Druhá kytara
Jeroen van Veen: Basová kytara
Stephen van Haestregt: Bicí

Martijn Spierenburg: Klávesy

Toto hudební uskupení o sobě hrdě hlásá (nebo hlásalo?), že hrají Gothic metal. Nevím, kde vzali takovou blbost, spíš bych je osobně zařadila někam mezi symphonic a melodic rock/metal. Je to dost různé, například jejich první album má čistě metalový zvuk, zatímco předposlední deska The Silent Force vyznívá už spíš rockově než jakkoli jinak.
Já osobně upřednostňuji jejich tvorbu do éry Mother Earth, protože jejich následující tvorba je dost poznamenaná komercí.

Diskografie:
Enter (1997)
The Dance (1998)
Mother Earth (2000)
The Silent Force (2004)
The heart of Everything (2007)
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Kateska Kateska | Web | 29. prosince 2006 v 15:13 | Reagovat

Tý jo! Jsou fakt dobrý, nevěděla jsem, o co přicházím. Good. Dík za tip. Kačí

2 vlado vlado | 20. září 2008 v 19:45 | Reagovat

Gothic metal? ale no tak, souhlasím s pisatelkou článku, spíš ten rock.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama