Prosinec 2006

Dreamy Dress

25. prosince 2006 v 20:08 | Ketmara |  Gothic style
Takovýhle šaty bych jednou chtěla mít :-)

Unholy

25. prosince 2006 v 19:21 | Ketmara |  Naše Fotky
Model: Anna Draculasharp

Hrob

23. prosince 2006 v 20:11 | Ketmara |  Naše Fotky
Foceno na Olšanských hřbitovech. Ten den jsem sice měla vynikající náladu, ale přesto jsem se procházela po hřbitově se dvěma kamarádkama. Viděly jsme tam řadu hrobů vedle sebe. Z její strany to byla naprosto spontánní reakce, prostě se jich dotkla...a já ji naprosto spontánně vyfotila :D. No, a vzniklo z toho tohle :-)
Model: Petra

Within Temptation

23. prosince 2006 v 18:59 | Draculasharp |  Hudba
Holandská kapela, která vznikla roku 1996 po taktovkou Roberta Westerholta a jeho přítelkyně Sharon den Adel. Kapela prodělala mnoho změn v osazenstvu a nyní hraje ve složení:
Sharon den Adel: Vokály
Robert Westerholt: Kytara
Ruud Jolie: Druhá kytara
Jeroen van Veen: Basová kytara
Stephen van Haestregt: Bicí

Martijn Spierenburg: Klávesy

Toto hudební uskupení o sobě hrdě hlásá (nebo hlásalo?), že hrají Gothic metal. Nevím, kde vzali takovou blbost, spíš bych je osobně zařadila někam mezi symphonic a melodic rock/metal. Je to dost různé, například jejich první album má čistě metalový zvuk, zatímco předposlední deska The Silent Force vyznívá už spíš rockově než jakkoli jinak.
Já osobně upřednostňuji jejich tvorbu do éry Mother Earth, protože jejich následující tvorba je dost poznamenaná komercí.

Diskografie:
Enter (1997)
The Dance (1998)
Mother Earth (2000)
The Silent Force (2004)
The heart of Everything (2007)

Růže

23. prosince 2006 v 18:48 | Ketmara |  Naše Fotky
Mám doma nějaké umělé okvětní lístky růží a spolu s dlouhými černými vlasy kamarádky Ashiry to vypadalo jako dobrá kombinace :-)

Vespers Cross

23. prosince 2006 v 18:44 | Ketmara |  Naše Fotky
Tenhle kříž jsem si přivezla z dovolené. Anna mu říká "kříženec netopýra s delfínky" =D

Poněkud drastičtější obrázky...

22. prosince 2006 v 21:37 | Ketmara |  Fotomontáže z našich fotek
Na deviantartu už jsem jako uživatel se svými fotkami poměrně dlouho, a tak se mi povedlo najít si tam celou řadu přátel. Jedním z nich je i peruánec píšící pod pseudonymem Rkzo. Zabývá se hlavně fotomontážemi, a proto upravil pár mých fotek Anny na opravdu strašidelné obrázky :-)
Zbytek jeho tvorby najdete na www.rkzo.deviantart.com

Ztracená duše

22. prosince 2006 v 20:37 | Ketmara |  Naše Fotky
Model: Anna Draculasharp

Nesmrtelná

21. prosince 2006 v 13:05 | Ketmara |  Naše Fotky
Model: Anna Draculasharp, foceno u nás v lese na kolejích :-)

XIII. Století

20. prosince 2006 v 18:41 | Ketmara |  Hudba
XIII.Století
Tato česká hudební skupina vznikla roku 1990 z punkové kapely hrdinové Nové Fronty a své první album, Amulet, vydala o dva roky později. Jejich styl se změnil na gothic rock a ač nejsou u nás známi širší veřejnosti, okruh jejich fanoušků je pevný. Lidé je pak zbožňují především v Polsku, kde se jejich písničky hrají i v rádiích, což je u nás bohužel nemyslitelné. Skupina prošla během let mnoha změnami, ale pevným jádrem zůstávají Petr Štěpán a Pavel Štěpán, kteří zde jsou už od jejího založení. Na začátku roku 2001 oznámili rozpad skupiny, ale už v roce 2003 byli zpět a s novými plány do budoucnosti. V současné době moc nekoncertují, kvůli nedávným hlasovým potížím Petra Štěpána, který zde působí jako zpěvák(ale také autor hudby, textů a jakýsi ,,šéf" skupiny).
Petr Štěpán- zpěv, texty, kytara
Pavel Štěpán- bicí
Ollie Ryšavá- klávesy
Martin Soukup- nepodařilo se mi zjistit, co ten dělá
Doposud vydaná alba:
  • 1992 Amulet
  • 1994 Gotika
  • 1995 Nosferatu
  • 1996 Werewolf
  • 1998 Ztraceni v Karpatech
  • 2000 Metropolis
  • 2001 Karneval/ Best of Gothic Decade 1991-2001
  • 2004 Vendetta
  • 2005 Vampire songs: Tajemství gothických archivů

Theatres des Vampires

20. prosince 2006 v 18:37 | Ketmara |  Hudba
Theatres des Vampires
Skupina, která vznikla už v roce 1994 slavila svůj první krvavý triumf už roku 1995, vydáním dema Nosferatu Eine Symphonie des Garuens. Styl, který se později začal označovat jako upírský metal, se výborně hodí k temně laděné až hororové atmosféře jejich písní, které jsou většinou o posedlosti krví, nenávisti a smrti. Jejich koncerty jsou vždy velkolepá podívaná, plná zvrácenosti, která by slabší povahy i skolila. Zpěvačka Sonya při nich pálí kříže i fotky světců a řeže se do těla, aby tak mohla nejoddanější fanoušky skropit svou krví. Není divu, že proto mají,,Theatři" často potíže se státy, kde vystupují a traduje se, že jakýsi kněz provedl exorcistické rituály na místě, kde předtím hráli. U nás se jejich alba normálně v obchodě moc sehnat nedají, ale přesto zde měli 29. ledna koncert v klubu Matrix, na který přišlo mnoho jejich českých příznivců. Nyní hrají v sestavě:
Sonya Scarlet- vokály, zpěv
Fabian- klávesy
Robert- kytara
Gabriel- bicí
Zimon- basa
Doposud vydaná alba:
  • 1995 Nosferatu Eine Symphonie des Grauens
  • 1996 Vampyrísme, Necrophilie, Nécrosadisme, Nécrophagie
  • 1999 The Vampire Chronicles
  • 2001 Jubilaeum Anno Dracula
  • 2001 Bloody Lunatic Asylum
  • 2002 Suicide Vampire
  • 2003 Vampyrísme
  • 2003 The (un)official history
  • 2004 Blackend Collection- box se čtyřmi alby- The vampire Chronikles, Bloody Lunatic Asylum, Jubilaeum Anno Dracula a Suicide Vampire
  • 2004 Nightbreed of Macabria
  • 2005 Pleasure and Pain

Báseň

19. prosince 2006 v 18:55 | Anna Draculasharp |  Naše tvorba Poezie/Próza
Draculova výzva
Hoj vzhůru všichni Nosferáti,
noc je dlouhá, den se krátí.
Ďábla proste o pomoc
ať se v tuto temnou noc
lidskou krví zbarví země,
ať Dobro pryč, ať Zlo ve mně.
Nikoho neušetříte,
ať je to muž, žena, dítě.
Krví z nich se napojíte
a smrti se nebojíte.
Dříve nežli začne svítat,
přestaňte nad krajem lítat.
Rychle zpátky do rakví,
kde jsou, všichni dobře ví.

Čekání na smrt

18. prosince 2006 v 19:52 | Ketmara |  Naše Fotky
Foceno na Olšanských hřbitovech

Není tu bezpečno

17. prosince 2006 v 13:56 | Ketmara |  Naše Fotky
Focení je jedna z mých velkých vášní.
Názory na tuhle fotku se lišily, ale vesměs se líbila. Já ji mám ráda, protože z ní něco vyzařuje.Určitý strach. Fotka s příběhem a atmosférou :-)